Konfirmationsforberedelse & konfirmation i Kølkær sogn:

 

Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være med dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

"Når man begynder i 7. klasse, begynder dem i klassen, der skal konfirmeres, at gå til præst. Det foregår i præstegården onsdag eftermiddag kl. 14.15-15.45."

I konfirmationsforberedelsen lærer du om, hvad kristendommen er, og hvad den betyder for os i dag. Det vil være en blanding af klasseundervisning, temadage, ikon-maling, film mm. Som en del af konfirmationsforberedelsen, skal du også deltage i mindst 10 gudstjenester i året op til din konfirmation.

 

Datoer for fremtidige konfirmationer i Kølkær:

2020: Søndag den 10. maj

2021: Søndag den 2. maj

2022: Fredag den 13. maj

2023: Fredag den 5. maj