Fødsel & dåb i Kølkær sogn:

 

Fødsel/navngivning

Et barns fødsel skal anmeldes. Sædvanligvis foretager jordemoderen anmeldelsen, men er fødslen sket uden jordemoder, skal forældrene anmelde fødslen. I kan anmelde jeres barns fødsel via blanketten "Fødselsanmeldelse" senest 14 dage efter fødslen.

Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske i forbindelse med dåben, men hvis barnet ikke skal døbes, eller det skal navngives før dåben, skal du udfylde blanketten ”Navngivning”

Begge dele kan du gøre på borger.dk. Du kan alternativt printe blanketten på www.personregistrering.dk, og sende den til præsten.

Hvad skal barnet hedde

Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde. Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst, men på Ankestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne. 


 

 

Dåb

Ved dåben bliver barnet optaget i den kristne menighed. Barnet bliver døbt på den kristne tro, og har troen med sig i bagagen resten af livet. I dåben svarer vi på barnets vegne ja til den kristne trosbekendelse. Man kan sige, at dåben er en slags gave fra Gud til barnet, som forældre eller faddere siger vi ja tak på barnets vegne. Dåben foregår som en del af den almindelige gudstjeneste om søndagen.

Hvis dit barn skal døbes, så ring eller skriv til sognepræst Poul Nygaard Kristensen. Så finder I sammen et tidspunkt til dåben og dåbssamtalen, hvor han fortæller mere om dåben, dens betydning og alt det praktiske.

Faddere

En fadder er vidne til dåben og skal ”tilse at barnet vokser op i den kristne tro”. Nogle går i kirke med barnet. Andre markerer dåbsdagen, synger salmer eller læser bibelske fortællinger.
Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt. I skal oplyse faddernes navne og adresser til præsten. Gudfaren eller gudmoren er den person, der bærer barnet til dåben. Det er for det meste en af fadderne eller forældrene